Even voorstellen

Logopedie Aarschot Claudia Liesenborghs

 

Claudia Liesenborghs studeerde in 2008 af als Logopediste aan Thomas More in Antwerpen. Ze vervolmaakte haar studies met het behalen van een Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen aan de KU Leuven in 2010 en een postgraduaat in slikstoornissen aan het Trinity College te Dublin in 2011. Claudia deed eerder een diversiteit aan ervaring op in verschillende klinische werkdomeinen. Ze werkte inĀ  het UZ Leuven/ KU Leuven, het AZ Sint-Maarten, het Buitengewoon Onderwijs Kasterlinden en het Centrum voor Ambulante Revalidatie Diest-Aarschot-Tienen (DAT). Momenteel is Claudia voltijds werkzaam als zelfstandige logopediste in haar praktijk te Aarschot. Claudia schoolt zich zeer regelmatig bij binnen de diverse logopedische domeinen. Ze is ook lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten (www.vvl.be).

 

 


 
Vanaf maart 2020 mochten we Lore verwelkomen als Logopediste-Deglutologe in de praktijk. Je kan bij haar terecht met je kind voor oromyofunctionele therapie (OMFT) en het afleren van foutieve mondgewoonten. Daarnaast houdt zij zich bezig met eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen, ook wel preverbale logopedie genoemd. Echter niet enkel kinderen kunnen bij Lore in behandeling, zij zal ook instaan voor de begeleiding van volwassenen en ouderen met verscheidene neurogene problematieken waaronder spraak-, taal- en slikstoornissen.
Lore behaalde in 2018 haar master in de Logopedie aan KU Leuven. Omwille van haar bijzondere interesse voor slikproblemen vatte ze daarna de master in Deglutology aan, dewelke ze in 2019 met succes afrondde. Door middel van deze opleiding kon zij zich verder verdiepen in voedings- en slikproblemen bij verschillende populaties. Naast haar werk hier, is zij ook werkzaam als logopediste op de geriatrische afdeling in AZ Sint-Maarten. Daar staat ze onder andere in voor diagnostiek en behandeling van spraak-, taal- en slikstoornissen bij ouderen. Lore tracht zich regelmatig bij te scholen op de verschillende gebieden en is lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.